joi, 4 septembrie 2008

Codul lui Nostradamus

Un manuscris descoperit la Roma apartinînd lui Nostradamus spune ca în 2006 va izbucni al treilea razboi mondial

Uluitoarele profetii ale lui Nostradamus au fost lasate posteritatii în lucrarea de 4.680 de versete, „Centuriile“. O carte înca enigmatica în care sînt înscrise cu o precizie aproape matematica, destinele unor conducatori si popoare, calamitati naturale si razboaie. O concentrare a celor mai diverse evenimente prin care oamenii si istoria celor peste 400 de ani aveau sa treaca asa cum le prevazuse Michel de Nostre-Dame, medic francez si astrolog. În urma cu doi ani, la Biblioteca Nationala din Roma a fost descoperit un nou manuscris scris de Nostradamus. În cartea sa, „Codul Nostradamus, al treilea razboi mondial“, Dr. Michael Rathford pretinde ca a descifrat noile scrieri si astfel a aflat ca anul acesta se va declansa o mare conflagratie mondiala care se va sfîrsi abia în 2012. 

Profetii împlinite

Nostradamus s-a bucurat de recunoasterea talentului sau iesit din comun înca din timpul vietii. Previziunile pe termen scurt au fost, în marea lor majoritate, corecte. Se apreciaza ca 70% din profetiile lui s-au adeverit. Chiar si momentul propriei morti l-a apreciat corect. Pîna în prezent au fost identificate mai multe evenimente care ar fi fost prevazute de Nostradamus în centuriile sale. Arthur Crockett le enumera în „Profetiile inedite ale lui Nostradamus“: dominatia maritima a Marii Britanii vreme de aproape trei secole, moartea lui Giordano Bruno, revolta anti-comunista din Ungaria, moartea lui J. F. Kennedy, caderea zidului Berlinului, razboiul din fosta Iugoslavie, atacul de la 11 septembrie 2001.

Documentul secret

În 21 de ani de studiu al Centuriilor, americanul Michael Rathford n-a reusit sa descopere o cheie originala de interpretare a profetiilor lui Nostradamus. În schimb, cînd a dat peste documentul îngropat vreme de 400 de ani în arhivele Librariei Nationale din Roma, a avut o revelatie. O noua viziune asupra perioadei actuale si viitoare a prins contur în urma decriptarii manuscrisului. Acesta a fost daruit de Nostradamus fiului sau care, la rîndul sau, l-a donat Papei Urban VIII. Papa l-a ascuns, de teama persecutiilor Inchizitiei Spaniole, asigurîndu-se ca umanitatea nu îl va descoperi pîna nu va fi suficient de evoluata pentru a-l descifra. Acest timp, se pare ca a sosit. Rathford a combinat metodele de analiza traditionale cu altele mai sofisticate si a ajuns la concluzia ca traim „Era Necazurilor“. Cea mai detaliata perioada este cea dintre 2006 si 2012, ani plini de razboaie, disperare, dar si speranta. Dar acesta nu va fi sfîrsitul lumii.

Cearta marilor puteri

„Codul lui Nostradamus“ vorbeste de viitor. Astfel, se anticipeaza ca al treilea razboi mondial va izbucni anul acesta si va dura pîna în 2012. Rathford spune ca, în Centuria II, Catrenele 35 si 48, Nostradamus prezice ca, din cauza greselii unui lider politic important va avea loc un incident international. Se vor raci relatiile dintre doua mari state, unul din ele fiind SUA. Presedintele respectiv va regreta si va încerca sa-si repare greseala. Dar va fi înlaturat de cei care vor sa-i ia locul. Va ajunge în pragul sinuciderii, fiind eliminat din politica, economie, viata sociala. Ambele state vor avea de pierdut, dar un al treilea va avea de cîstigat. Situatia va lua amploare atunci cînd va interveni al treilea stat, un inamic al SUA, si astfel întreaga planeta va ajunge sa stea pe un butoi de pulbere. 

Vremea dezastrelor

În Centuria IV, catrenul 67, se spune ca o cometa foarte luminoasa, necunoscuta pîna atunci, va aparea pe cer. Acest eveniment va coincide cu importante schimbari geologice, cutremure si eruptii de vulcani care vor bloca accesul populatiei la apa. Calamitatile vor aduce foamete, seceta, shimbari sociale. Tarile prospere si puternice, în special cele din vestul Europei, vor cunoaste decaderea. Vor fi dezbinate de lupte civile si tulburari sociale, cînd oamenii vor migra spre zonele cu apa, prielnice culturilor agricole. Cutremure si inundatii serioase vor genera conflicte între state. SUA va fi ruinata în încercarea de a face fata dezastrelor. Trei alte mari natiuni vor trimite ajutoare supravietuitorilor din SUA în încercarea de a-i ajuta, dar actiunile umanitare vor fi de fapt tentative de ocupatie. 

Musulmanii arunca arma nucleara

Mai ales Europa Centrala si de Sud, Orientul Apropiat si partea estica a Mediteranei vor fi afectate de inundatii, se spune în Centuria VIII, catrenul 29. Guvernele locale nu vor putea face fata, populatia înspaimîntata va fi vulnerabila si usor de manipulat. În multe zone, pentru a opri tulburarile si jafurile, va fi instaurata legea martiala. Orientul Mijlociu va fi ferit de dezastre si va sari în ajutorul tarilor sinistrate, dar de fapt, va implementa spioni si va înrobi aceste popoare. Centuria 11, catrenele 3 si 4 prevestesc ca, în timpul tulburarilor permanente din Orientul Mijlociu, unul dintre lideri va intra în posesia armei nucleare si nu va ezita sa o foloseasca. Riposta va fi, la rîndul ei, tot cu arme nucleare, din partea unei tari care are iesire pe coasta mediteraneeana. Una din bombe va cadea în apa Mediteranei, ucigînd toti pestii. Caile de acces vor fi întrerupte. Popoarele care depind de comertul cu acel stat, vor ajunge sa consume pestii otraviti. Aceste nenorociri se vor petrece în apropierea coastei mediteraneene, într-o zona cu stînci închise la culoare.

Franta si Italia, distruse

Arma nucleara aruncata într-una din tarile Orientului Mijlociu va reaprinde razboiul. Tarile europene vor încerca sa intervina, interesate mai mult de aprovizionarea cu petrol. Amestecul europenilor îl va enerva pe cel care a aruncat bomba nucleara si îl va determina sa faca uz si de restul arsenalului sau, lovind partea sudica a continentului. Coasta europeana a Mediteranei, în zona Italiei, Frantei, va fi aproape de nelocuit. Centuria II, catrenul 62 spune ca moartea conducatorului unui mare stat va coincide cu aparitia unei comete, care va fi vizibila foarte clar în acele vremuri. Tara acelui conducator se afla în Orientul Mijlociu. Moartea lui si raspîndirea foametei vor provoca declansarea a numeroase revolte. Ele vor coincide cu aparitia cometei si vor continua timp de 500 de zile. 

Razboiul submarinelor

Centuria II, catrenul 48 descrie detalii de razboi. Rachetele vor cadea în partea sudica a Oceanului Atlantic, în apropierea unui submarin rusesc. Comandantul submarinului va deschide focul asupra unui vas de suprafata american. Centuria III, catrenul 60 prevesteste ca un tînar barbat de culoare va deveni liderul tarilor lumii a treia. Principalul lui scop este unirea mai multor tari pentru a putea lupta contra superputerilor. Teatrul de conflict va fi în Estul Europei si în Orientul Mijlociu, în zona Marilor Adriatice si Caspice si în estul Mediteranei. Israelul va fi si el implicat. Nu va învinge niciuna din tabere, dar lupta va ajuta la pregatirea terenului pentru Antichrist. 

Albii si albastrii

Centuria II, catrenul 95 arata ca zonele agricole importante vor îngheta. Oamenii vor fugi spre locuri prielnice vietii, dar pline de disensiuni si lupte. Drept urmare a panicii populatiei si deciziilor incompetente ale guvernelor se va acumula un stres considerabil în rîndul populatiei. Deciziile gresite vor conduce la dezastre majore. Statele Unite si Anglia vor fi cele mai afectate. Într-o simulare a starii de razboi, între Marea Britanie si alte tari europene, va aparea o eroare care va transforma totul într-o situatie reala de razboi. Se vor arunca bombe. 
Echipele vor fi denumite albii si albastrii, se spune în Centuria II, catrenul 2.

Antichristul în Iran

Presedintii SUA vor încerca sa extinda granitele tarii se spune în Centuria VII, Catrenul 41. Populatia va fi nemultumita si se va revolta înaintea alegerilor. Va porni un fel de razboi civil, dar se vor organiza noi alegeri si la Casa Alba se va instala un candidat acceptabil. „Antichristul se va muta în Iran, printr-un siretlic asupra seicului, cu ajutorul oamenilor de la curtea lui. Antichristul îl va distruge declansînd un razboi civil. Se va folosi de un lider iranian loial seicului. Acesta va fi asasinat odata cu atacarea Iranului. Oamenii seicului vor trece de partea Antichristului“, traduce americanul din Centuria II, Catrenele 23 si 81. Antichristul va obtine puterea în Orientul Mijlociu. Apoi, se va orienta catre zona Mediteranei, dupa ce îi va aduce pe africanii din Nord, simpatizanti ai culturii lui, de partea blocului din Asia. Noul document nu contrazice scrierile anterioare ale lui Nostradamus. Aduce doar detalii inedite. Catrenele acopera evenimentele pîna în 7 iulie 2993, data posibila a sfîrsitului lumii. 

Alchimist si astrolog 

• Pe mormîntul lui Michel de Nostre-dame scrie: „A murit la Salon în anul 1556. Posteritate, nu-i tulbura dulcea odihna!“. Se pare ca dorinta nu i-a fost respectata, de atunci si pîna astazi fiind necontenit pomenit. Nascut la 14 decembrie 1503, în Franta, Nostradamus a fost cunoscut si cînd traia si azi ca „prezicator“. Provenea dintr-o familie de negustori bogati. A studiat matematicile si medicina. Ca medic, s-a oferit voluntar sa îngrijeasca victimele ciumei, boala care avea sa-i rapuna mai tîrziu prima sotie si cei doi copii. Multa vreme a fost un medic oarecare, pîna cînd a experimentat cu succes noi medicamente pe baza de plante. Nostradamus a ramas în istorie datorita Centuriilor sale, prima editie fiind datata 3 mai 1555. Însa debutul a fost cu trei ani mai devreme cu un „Tratat despre prajituri si farduri“. Pasionat de alchimie, el a pus la punct o serie de retete pentru „prajituri medicamentoase“. Dar Nostradamus a fost interesat si de studiul astrelor, pasiune mostenita de la strabunicul sau. Tot prevestind starea meteo la curtea Cahterinei de Médicis, i-a venit ideea sa faca predictii si pentru viitorul îndepartat. Centuriile sînt scrise într-un limbaj codat. Acesta este motivul pentru care decriptarea lor da nastere a zeci de variante. 

Invadatori din Asia 

• Românul Vlaicu Ionescu, un interpret celebru al scrierilor lui Nostradamus, confirma iminenta unui al treilea razboi mondial. Decriptînd catrenele prezicatorului, Ionescu spune ca „Europa va fi invadata de o coalitie arabo-chineza, iar razboiul va începe la nordul si la sudul Marii Negre, ceea ce va afecta si România, însa nu foarte grav, pentru ca tara noastra, asa cum Nostradamus a spus-o în repetate rînduri, este protejata de vointa divina“. Razboiul va fi devastator, dar nu va duce la sfîrsitul lumii. Jean-Claude Bernard confirma faptul ca Nostradamus a prezis în catrenul 8-99 ca trei lideri „vor prelua puterea la Roma“. Unul va fi rus, celalalt asiatic si al treilea musulman. Salvarea omenirii va fi un rege nascut la eclipsa din 1999. Vlaicu Ionescu crede ca va domni în Franta, în jurul anului 2022 si va deveni spaima invadatorilor asiatici. 

Trei antichristi 

• Cele mai vehiculate profetii ale lui Nostradamus se refera la dictatorii lumii. Primul dintre ei ar fi Napoleon Bonaparte. „Nascut lînga Italia“, acesta va deveni, dintr-un simplu soldat, împarat. Îsi va trimite armata în Rusia, va lasa în ruina un oras (Moscova), iar în timpul retragerii multi dintre soldatii lui „vor muri în teritoriul alb“. Predictiile vorbesc despre „printul învins trimis în Elba“, dupa înfrîngerea „prin marele efort al fortelor straine“ (Waterloo). Al doilea antichrist ar fi Hitler (Hister): „un om patat de crime“, „cel mai mare dusman al rasei umane“. Dupa ce va cîstiga de partea lui multi oameni, acest „capitan al Germaniei“, care nu va respecta nici o lege, va oferi omenirii doar „lacrimi, foc, sînge si razboi“. Moartea dictatorului, „lînga Rhin“, va ramîne sub semnul incertitudinii. Al treilea antichrist va fi un credincios al lui Mohammed, din Orientul Apropiat, care se va razboi cu Europa. Invazia va declansa al treilea razboi mondial. Omenirea va fi amenintata cu distrugerea totala. Razboiul se va sfîrsi cînd liderii a doua mari puteri de la Polul Nord (Rusia si SUA) vor deveni prieteni.